Káposztás korongok

Káposztás korongok

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 300 g apróra vágott dinsztelt káposzta
  • 400 g búza finomliszt
  • 125 g hideg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 80 ml langyos tej
  • 1 teáskanál porcukor
  • 15 g élesztő
  • 1 evőkanál sertészsír
  • *

a tetejére:

  • 2 db tojássárgája

Elkészítés:

Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, majd belereszeljük a vajat is. Morzsásra dolgozzuk.

Egy kis tálban a langyos, cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes alaphoz adjuk a tojássárgájával, tejföllel és zsírral együtt. Finom, lágy tésztát dagasztunk belőle, majd lefedve legalább 40 percet pihentetjük. A tésztát lisztezett munkafelületen négyzet alakúra nyújtjuk és teszünk rá káposztát. Képzeletben 3 részre osztjuk, és a széleket középre hajtjuk. Ezután a felső és alsó részt is középre hajtjuk.

Ezután ismét kinyújtjuk és a maradék káposztával befedjük, majd újra összehajtogatjuk. Végezetül 1 ujjnyira nyújtjuk, késsel óvatosan rácsokat vágunk bele és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és megkenjük tojássárgával.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, belerakjuk a korongokat és 15 - 20 perc alatt megsütjük.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk