Káposztás kacsaleves

Káposztás kacsaleves

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsaaprólék
  • 1 kg káposzta
  • 1 paprika (lehet csípős is)
  • 1 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 2,5 dl paradicsomlé
  • bors

Elkészítés:

A kacsaaprólékot 1,3 liter vízben feltesszük főzni, ha felforrt a habot leszedjük, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a hagymát, majd megsózzuk.

Közben felszeleteljük a káposztát.

Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a felszeletelt káposztát, a paradicsomlevet és készre főzzük. A végén őrölt borssal bőven megszórjuk.

Neked ajánljuk