Káposztás kacsafazék

Káposztás kacsafazék
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • szegfűszeg
  • 1,5 dl fehérbor
  • törött bors
  • 1 db kacsa
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • petrezselyem
  • húslé
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • szegfűszeg
  • 1,5 dl fehérbor
  • törött bors
  • 1 db kacsa
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • petrezselyem
  • húslé
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Vágjuk részeire az alaposan megmosott kacsát és enyhén sózzuk be!

Csavarjuk ki a káposztát, majd tegyük fel főni a szalonnával, a szegfűszeggel és a hagymával! Ízesítsük sóval és borssal! Adjunk hozzá annyi bort és húslét, hogy ellepje! Fedő alatt, főzzük 2 órát!

Vegyük ki a szalonnát, majd a káposztát tegyük át egy sütőbe tehető tálba. Rakjuk bele az előzőleg besózott kacsát is és süssük 1 órát sütőben!

Ízlés szerint burgonyapürét vagy tört krumplival tálaljuk.