Káposztás harcsapaprikás

Káposztás harcsapaprikás

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsafilé
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 szem paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. színespaprika
  • 2 db babérlevél

Elkészítés:

A halfilét vastagon felcsíkozom és kissé sózom, a káposztát pedig átöblítem.

Kockázott szalonnát lesütök és vele dinsztelem az aprított hagymát.

Pirospaprikával, áttört fokhagymával, babérlevéllel ízesítem.

Hozzáadom a káposztát, majd átforgatva felöntöm vízzel, hogy ellepje.

1 tk. sóval szórom és lassú tűzön párolom, fedő alatt, 40 percet.

Mikor puha, akkor szeletelt paprikát és paradicsomot teszek bele, amit szintén megpárolok.

A halakat közben kisütöm olajon, végül a káposztára rakom és 10-15 perc múlva készen is van.

Tejföllel tálalom.

Neked ajánljuk