Káposztás harcsa

Káposztás harcsa

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg afrikai harcsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 2 db babérlevél

a tálaláshoz:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg afrikai harcsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl meleg tejföl

Elkészítés:

A zsírt felesszük melegedni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát, kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félre tesszük.

A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a savanyú káposztát és elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, köménymaggal és babérlevéllel ízesítjük.

Lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Amíg fő a káposzta, addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk,1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha, belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Tejföllel és kaporral és a sült szalonnával tálaljuk.

Hasonló receptek