Elkészítés:
A zsírt felesszük melegedni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát, kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félre tesszük.
A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a savanyú káposztát és elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, köménymaggal és babérlevéllel ízesítjük.
Lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Amíg fő a káposzta, addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk,1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha, belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Tejföllel és kaporral és a sült szalonnával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
halétel
,
magyaros
,
klasszikus
,
házias
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
60 perc
,
főétel
,
egytálétel
,
káposztás