Káposztás harcsa

Káposztás harcsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg afrikai harcsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 2 db babérlevél
  • a tálaláshoz:
  • 2 dl meleg tejföl
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg afrikai harcsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl meleg tejföl

Elkészítés:

A zsírt felesszük melegedni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát, kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félre tesszük.

A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a savanyú káposztát és elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, köménymaggal és babérlevéllel ízesítjük.

Lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Amíg fő a káposzta, addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk,1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha, belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Tejföllel és kaporral és a sült szalonnával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!