Káposztás hajtóka

Káposztás hajtóka

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 1 kis fej káposzta
  • 2 evőkanál cukor
  • étolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, besózzuk, és fél órára félretesszük. Közben a tészta hozzávalóit alaposan

összegyúrjuk míg egy selymes masszát nem kapunk, és hideg helyre tesszük.

Az előkészített káposzta levét jól kinyomkodjuk. Az olajat egy nagyobb lábasban felmelegítjük, megpirítjuk benne a kristálycukrot, és belekeverjük a káposztát. Állandó kevergetés közben megpároljuk, ízesítjük őrölt borssal.

A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a párolt káposztát. Háromszor felhajtunk 1-1 sort, és végigvágjuk.

Az így kapott tésztarudakat kb. 5 cm-es kockákra vágjuk, tepsibe rakjuk, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben lassan sütjük pirosra.

Neked ajánljuk