Káposztás hajtóka

Káposztás hajtóka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl
  • a töltelékhez:
  • 1 kis fej káposzta
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • étolaj
  • őrölt bors
  • 50 dkg finomliszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 dn tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • csipet
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis fej káposzta
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • étolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, besózzuk, és fél órára félretesszük.

Közben a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és hideg helyre tesszük.

Az előkészített káposzta levét jól kinyomkodjuk. Az étolajat egy nagyobb lábasban felmelegítjük, megpirítjuk benne a kristálycukrot, és belekeverjük a káposztát. Állandó kevergetés közben megpároljuk, őrölt borssal ízesítjük.

A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a párolt káposztát. Háromszor felhajtunk 1-1 sort, és végigvágjuk. Ez addig ismételjük, amíg el nem fogy a tésztánk.

Az így kapott tésztarudakat kb. 5 cm-es kockákra vágjuk, tepsibe rakjuk, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben lassan sütjük pirosra.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!