Káposztás fácántál

Káposztás fácántál
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 1 db fácán combja és melle
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • száraz fehérbor
  • majoránna
  • 3 ág rozmaring
  • bors
  • 1 db fácán combja és melle
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • száraz fehérbor
  • majoránna
  • 3 ág rozmaring
  • bors

Elkészítés:

A húsokat kevés sóval, borssal, majorannával dörzsölöm, baconbe göngyölöm, majd kevés zsiradékon félkészre sütöm, sütőbe téve.

Eközben a kockázott szalonnát lepirítom, és zsiradékán dinsztelem az aprított hagymát.

Mehet rá a vágott, kissé átöblített káposzta, rozmaringgal, félkészre párolódni.

Közben, szükség szerint fehérbort locsolok alá.

Ezek után a káposztához adom a fácánt, és sütőben készre sütöm az egészet.