Hozzávalók:
  • 2 db kicsontozott, felezett csülök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 1 csipet köménymag
  • 2 db kicsontozott, felezett csülök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 1 csipet köménymag

Káposztás csülök

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Megtisztítom a csülköt, majd sózom, végül egy előre beáztatott edénybe helyezem. Hozzáöntök két deci vizet, majd szórok rá apróra vagdalt vöröshagymát, fokhagymát és köményt. Befedem, majd egy hideg sütőben 200 fokon nagyjából két óráig sütöm. A megmosott káposztát ezután ráborítom a csülökre, ha kell, öntök hozzá egy deci vizet, majd párolom további negyed óráig. Locsolok rá tejfölt, majd még tíz-tizenöt percre betolom a sütőbe.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti