Káposztás canelloni paradicsomszósszal

Káposztás canelloni paradicsomszósszal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg káposzta
  • 2 fej hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl zöldségalaplé
  • bors
  • őrölt szegfűbors
  • cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 doboz (425ml/db) darabolt paradicsom
  • 6-7 szár majoranna
  • 12,5 dkg ricotta
  • 16-20 cannelloni tésztacső
  • 10 dkg reszelt emmentáli sajt

Elkészítés:

A káposztát megmossuk, felaprítjuk, és forrásban lévő sós vízben kb. 4 percig forrázzuk. Amikor már kissé megpuhult, rövid ideig hideg víz alá tartjuk, majd jól lecsöpögtetjük.

A hagymát megpucoljuk, majd finom kockákra vágjuk. 2 evőkanál olajat egy nagyobb fazékban felhevítünk. A hagymakockák felét 1-2 percig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, és kb. 3 percig dinszteljük. 1,5 dl alaplével felöntjük, és kb. 30 percig lefedve pároljuk.

A fokhagymát megpucoljuk és finom kockákra vágjuk. 1 evőknál olajat egy fazékban felhevítünk. A fokhagymát és a maradék hagymát benne megdinszteljük. A paradicsompürét hozzáadjuk, összeforraljuk a paradicsommal, és kb. 1,5 dl alaplével felöntjük. Felfőzzük, 3-4 percig lefedve tovább forraljuk. A paradicsomszószt majorannával fűszerezzük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

A ricottát a káposztához keverjük, sózzuk, borsozzuk. A cannellonikat a káposztás masszával megtöltjük.

Egy kevés paradicsomszósszal kikenünk egy sütőformát, vagy egy sütőpapírral bélelt tepsibe 1-1 evőkanálnyi szószt egymástól távolabb elmaszatolunk. Az előkészített cannellonikat a paradicsomszószra rakosgatjuk, majd jöhet megint egy sor töltött tészta, és szósz kerül a tetejére is. A sajtot a tészta tetején egyenletesen elosztjuk.

Előmelegített sütőben (elektromos 200 C, gáz: 3-as fokozat) kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk