Hozzávalók:
  • 20 dkg szárazbab
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 tk. pirospaprika
  • ecet
  • babérlevél
  • 20 dkg szárazbab
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 tk. pirospaprika
  • ecet
  • babérlevél

Káposztás bableves

Elkészítési idő
5,0 11 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Áztassuk be a babot.

Másnap főzzük ki 1 liter vízben. Fűszerezzük sóval, babérlevéllel.

Dinszteljük meg közben a hagymát, adjuk hozzá a megmosott savanyú káposztát, majd pároljuk 5 percig.

Ha a bab már szinte megfőtt, adjuk hozzá a káposztát.
Pároljuk meg a zúzott fokhagymát egy kis forró olajon, Paprikázzuk, öntsük fel hideg vízzel. Rántsuk be a levest, adjunk hozzá ecetet és tejfölt, végül főzzük bele a felkarikázott kolbászt.