Kaporleves

Kaporleves

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 2 csokor kapor
  • 1 közepes hagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 doboz 2 dl
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • pár szem köménymag
  • 4-5 szem egész bors
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 6 tojás
  • ecet

Elkészítés:

Az olajat felmelegítjük egy lábasban, beletesszük a kockákra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

Beleszórjuk a felaprított kapor háromnegyed részét, kicsit megforgatjuk, rászórjuk a lisztet, és néhány percig pirítjuk.

Megszórjuk piros paprikával és jól összekeverjük.

Ezután felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beleszórjuk a borsot, a köménymagot, a szerecsendiót, az ételízesítőt és felforraljuk. Néhány percig lassan főzzük. 1 evőkanál lisztet 1-2 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk egy csészében. Hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel simára keverjük és belekeverjük a levesbe. 1-2 percig csendesen forraljuk, nehogy összeugorjon a tejföl.

Elkészítjük a buggyantott tojást. Egy 3 literes lábast háromnegyed részig megtöltjük vízzel. Beleteszünk 2 evőkanál 10%-os ecetet, 1 teáskanál sót és egy csapott teáskanál cukrot. A vizet felforraljuk, amikor forr, beletesszük egyenként a tojásokat. Egy szűrőkanállal kiszedjük a tojásokat és beletesszük a levesbe.

Neked ajánljuk