Kandírozott narancsos-mandarinos ötfűszeres süti

Kandírozott narancsos-mandarinos ötfűszeres süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg + 2 evőkanál barna cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál ötfűszer keverék
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 bio narancs héja (kb. 2 teáskanál)
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • porcukor
  • 24 szelet kandírozott narancs

Elkészítés:

Kézi mixerrel keverjük el a vajat, amíg könnyű és puha nem lesz. Hozzáadjuk a cukrot és keverjük további 3-4 percig. Beletesszük a tojássárgáját (tegyük félre a fehérjét), az ötfűszer keveréket, a vaníliát.

Keverjük össze a lisztet, kukoricakeményítőt, a sót és a sütőport egy kis tálban mixerrel alacsony fokozaton, majd keverjük össze a lisztes és vajas keveréket. Keverjük egészen addig, amíg a tészta összeáll. Tegyük a hűtőszekrénybe 20 percre.

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.

Nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 5mm vastagra, de előtte a deszkát porcukrozzuk le. Szaggassunk ki köröket vagy téglalapokat. Ha közben a tészta túl lágy lesz rakjuk vissza a hűtőbe pár percre.

Tegyük a formázott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire. Tojásfehérjével kenjük meg a tetejét a tésztának, majd szórjuk meg a 2 evőkanál barnacukorral. Helyezzük az egyik szelet kandírozott narancsot mindegyik süti közepére.

Süssük 18-20 percig, míg aranyszínű nem lesz. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Neked ajánljuk