Kanálkák kenyértésztából körözöttel

Kanálkák kenyértésztából körözöttel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 150 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 mk só
  • 1/2 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 dkg élesztő
  • 140 g langyos víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • a lekenéséhez:
  • tojás
  • a körözötthöz:
  • 150 g túró
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • bors
  • pici Liga margarin (20 g)
  • a tálaláshoz-díszítéshez:
  • néhány szelet szalámi
  • apró paradicsomok
  • kevés uborka
  • petrezselyemzöld
  • stb.
  • 150 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 mk
  • 1/2 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 dkg élesztő
  • 140 g langyos víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • tojás
  • 150 g túró
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • bors
  • pici Liga margarin (20 g)
  • néhány szelet szalámi
  • apró aradicsomok
  • kevés uborka
  • petrezselyemzöld
  • stb.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kidagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Kinyújtjuk, a kiskanalat körbevágjuk, egy fakanálra tesszük, a „nyelét” lekenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 20 perc alatt megsütjük.

A körözött hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd köralakban nyomunk belőle a kanalak fejére, a közepébe hajtogatunk egy szalámi szeletet, és a tányérra tesszük. Ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!