Kalácskoszorú

Kalácskoszorú
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj vagy 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 db tojás sárgája
  • csipet só
  • a lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • csipet
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba szórjuk, a közepében kis fészket alakítunk ki, beleszórjuk a porcukrot, amire rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meglangyosított tejet. Hagyjuk, hogy felfusson. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sima tésztává gyúrjuk.

Cipót formálunk belőle, és 20 percig meleg helyen kelesztjük. A tésztát átgyúrjuk, 3 darabra vágjuk, mindegyiket rudakká sodorjuk, majd összefonjuk. Miután megformáztuk és sütőpapíros tepsibe tettük, még kb. 40 percig kelesztjük, majd megkenjük a kevés vízzel felvert tojással.

200 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Látszik a tetején, ha már megsült.)

Megjegyzés:

A receptet Judit küldte be. Köszönjük!