Kalács minden időre

Kalács minden időre

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kiskanál só
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 kg liszt
  • 1 kávéskanál sáfrányos szeklice
  • a díszítéshez mazsola

Elkészítés:

Egy lábasban olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a tejet, és langyosítsuk. Egy tálban morzsoljuk el az élesztőt, öntsük rá a tejet, és keverjük el. Hozzáadjuk a sót, a tojást meg a sáfrányt, és alaposan kikeverjük az egészet. A liszttel puha, rugalmas tésztává dagasztjuk, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük

Lisztezett deszkán még egyszer alaposan átgyúrjuk, és tetszés szerint formázzuk,copfokat formázunk belőle. A loknikba egy-egy mazsolaszemet nyomunk. Megkenjük tojással, és ismét kelesztjük 20-30 percig. Középmeleg (200°C) sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Hasonló receptek