Kalács karácsonyra

Kalács karácsonyra

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 kanál cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 2 kanál fahéj
  • 14 kanál cukor
  • 1 narancs reszelt héja

A kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben cukorral futtassuk fel, majd a tészta hozzávalóival együtt dolgozzuk össze. Ha kevés a liszt, bátran szórjunk még hozzá, mert akkor jó a tészta, ha nem tapad a kézhez. Kelesszük 20 percet, és addig csináljuk meg a krémet.

A közepesen folyós margarint keverjük habosra a cukorral és a fahéjjal, a narancs héjat pedig reszeljük bele.

A megkelt tésztát vágjuk 6 cipóra, és egyesével nyújtsuk ki, majd kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel. A rudakat kettesével vagy hármasával sodorjuk össze.

A tetejét tojással kenjük meg, és tegyük forró sütőbe, majd közepes lángnál 35-40 percig süssük.

Neked ajánljuk