Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel

Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • kakukkfű
  • kevés olaj
  • 25 dkg rizs
  • 1 csésze konzerv csemege kukorica

Elkészítés:

Elkészítés: A sertéskarajt fél centiméter vastagságúra szeleteljük, és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, kevés kakukkfűvel és ételízesítővel. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajat locsolunk rá, és egy pici vízzel felengedjük. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 30-40 percig pároljuk. Ezt követően a húsokat megfordítjuk, és tovább sütjük. Amikor a hús megpuhult tetejére tejfölt teszünk és néhány percre visszatesszük a sütőbe, amíg a tejföl kissé megpirul.

A rizst kevés olajon megfuttatjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, megfőzzük. Amikor már beszívta az összes folyadékot, hozzákeverjük a kukoricát.

Tálalás előtt a húsokat megszórjuk kakukkfűvel, és a kukoricás párolt rizzsel kínáljuk.

Neked ajánljuk