Kakukkfüves malaclapocka édesburgonyával

Kakukkfüves malaclapocka édesburgonyával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • bőrös malaclapocka
  • gomba
  • édesburgonya
  • hagyma (többféle is akár)
  • kakukkfű
  • nagyszemű tengeri só
  • olívaolaj

Elkészítés:

Elkészítés: Megmostam a lapockát, alaposan leitattam róla a nedvességet. Egy éles késsel bevagdostam a bőrét olyan távolságokban, amekkora szeletekre gondoltam felvágni az evéshez. Minden vágatba szórtam sót, és belefektettem 2-3 szál kakukkfüvet. Mindig vigyázok, ne kerüljön só a bőrére, hogy jó ropogósra sülhessen. Persze, ha nincs otthon friss kakukkfű, akkor megteszi a szárított is.

Ezután megágyaztam neki egy sütőedényben. Locsoltam a tepsi aljára olívaolajat, és beszórtam a durva szemcséjű sóval. Gombaszárakat hosszában kettévágtam (úgy éreztem, ehhez az ételhez illik csak a gombaszár, a kalapokból tejszínes-gombás csirke lett), és sorban lerakosgattam a hús eltervezett helyére.

A tetejére tettem a *felvirágozott* húst, körberaktam a nagy darabokra vagdosott hagymával és édeskrumplival, ezeket megszórtam a nagyszemű sóval. Öntöttem alá kb. fél deciliternyi vizet, befedtem fóliával.

200 fokon először 1 órán át, majd fólia nélkül még addig sütöttem (kb. 30 perc), amíg ropogós lett a malachús bőre.

Neked ajánljuk