Kakukkfüves-lilahagymás csirkemell baconos burgonyamuffinnal

Kakukkfüves-lilahagymás csirkemell baconos burgonyamuffinnal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • egy kevés só, őrölt bors, delikát
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 cs szeletelt bacon szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy tepsibe helyezzük.

Megszórjuk sóval, őrölt borssal, delikáttal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majd rátörjük a foghagymát. Befedjük a szeletelt lilahagymával, és meglocsoljuk egy kevés olajjal. A tepsit alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben 15-20 percig pároljuk. Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, és a kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

A bacon szeleteket muffinformákba helyezzük, és ropogósra sütjük. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vajat rátesszük és összetörjük. Ráöntjük a tejet, és 1-2 perc alatt összefőzzük. Habzsák segítségével a „baconkosárkákba” töltjük, majd melegen a csirkemellel tálaljuk.

Neked ajánljuk