Kakukkfüves kekszek sajtkrémmel

Kakukkfüves kekszek sajtkrémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 25 darabhoz
  • a kekszhez:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomra vágott kakukkfűlevél
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 10 dkg szárított sonka
  • 15 dkg márványsajt
  • 5 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál finomra vágott kakukkfűlevél
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomra vágott kakukkfűlevél
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg szárított sonka
  • 15 dkg márványsajt
  • 5 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál finomra vágott kakukkfűlevél

Elkészítés:

A keksz hozzávalóit egy csipet sóval, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és frissen tartó fóliába csomagolva legalább fél órára a hűtőbe tesszük.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk, a felét félre tesszük, a többit a krém többi hozzávalójával simára keverjük. Villával pépesítjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk, és kör alakú kiszúróval (ha van cakkos szélű, használjuk azt) kiszúrjuk, a tepsire rakosgatjuk és a sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk kihűlni.

Két-két kihűlt kekszet a krémmel összeragasztunk, és a maradék apróra vágott sonkával megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 115 kcal

Fotó: RAS / Recepttár

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti