Kakukkfüves, fetasajttal töltött csirkemell

Kakukkfüves, fetasajttal töltött csirkemell

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemell filé (egészben)
  • 180 g feta sajt
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-5 dkg vaj vagy kókuszzsír
  • bors
  • cukormentes ételízesítő
  • kakukkfű
  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemelleket kettévágjuk középen hosszában, majd lapjában is, de nem teljesen végig, így a három csirkemellből 6 darab hússzeletet kapunk.

A szeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal, ételízesítővel és 1 gerezd lereszelt fokhagymával megszórjuk, majd a zsiradékon pár perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.

A fetát összetördeljük, és jól összekeverjük a kockára vágott lilahagymával, reszelt fokhagymával, kakukkfűvel és petrezselyemmel, borssal. Hatfelé osztjuk, és a hússzeletek egyik felére halmozunk belőle, majd ráhajtjuk a másik felét. Így töltjük meg az összes hússzeletet.

A töltött húsokat jénaiba vagy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a hússütésből megmaradt szaftot és 200 fokos sütőben vagy serpenyőben fedő alatt megsütjük.

Neked ajánljuk