Kakukkfüves borjúmáj márványsajtos batátával és sült lilahagymával

Kakukkfüves borjúmáj márványsajtos batátával és sült lilahagymával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 óriási batáta (édesburgonya, egyenként kb. 60 dkg)
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg márványsajt
  • bors

A borjúmájhoz:

  • 70 dkg borjúmáj
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 közepes lilahagyma
  • 2 ág kakukkfű

Elkészítés:

Elkészítés: A batátákat hosszában kettévágjuk, a vágási felületen megszurkáljuk villával. Egy tepsibe sorakoztatjuk (ha nem akar megállni, az alját egyenesre lehet vágni), elosztjuk rajtuk a vajat, kicsit sózzuk, borsozzuk. 200 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a kés simán beleszalad. Ekkor rámorzsoljuk a márványsajtot a tetejükre, pár perc alatt a sütőbe visszatolva rásütjük.

A borjúmájat 1,5-2 cm vastagra szeleteljük, hártyáit, ereit kivágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, négy cikkbe vágjuk, majd ezeket félbevágjuk. 2 dkg vajat 3 evőkanál olívaolajjal összemelegítünk, rádobjuk a hagymát, megborsozzuk, rácsipkedjük a kakukkfű leveleit. Kicsit megpirítjuk, de maradjon roppanós, kihalásszuk a serpenyőből, félretesszük, megsózzuk.

A serpenyőbe tesszük a májszeleteket, pillanatok alatt megsütjük az oldalait, kivesszük. Beletesszük a maradék vajat és olívaolajat, alacsonyra vesszük a lángot, visszatesszük a májat, megborsozzuk. Átsütjük, de éppenhogy csak rózsaszín legyen a közepe.

Tálaláskor egy fél sajtos édesburgonyára teszünk pár darab májat, rá- és melléhalmozzuk a hagymát.

Neked ajánljuk