Hozzávalók:
  • 1 kakas feldarabolva
  • zsír
  • vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • bors
  • köménymag
  • 1 kakas
  • zsír
  • vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • bors
  • köménymag

Kakaspörkölt túrós csuszával

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A hagymát kis zsíron megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük 2,5 dl hideg vízzel, kevergetve zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a kakast feldarabolva csontokkal. Saját levében pörköljük, víz hozzáadása nélkül.

Mikor saját leve éppen ellepi a húst, hozzákaverjük a köménymagot, az átzúzott fokhagymát, a felcsíkozott zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a cseresznyepaprikát is.

Összekeverjük, fedő alatt kis lángon készre főzzük.
Túrós csuszával tálaljuk.