Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 ek. kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kk. szódabikarbona
  • 2 ek. olvaszott méz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 45 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncsos pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rum
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • csokimáz
  • 2 ek. kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kk. szódabikarbona
  • 2 ek. méz
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncsos pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rum
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • csokimáz

Kakaós-vaníliás-puncsos sütemény

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tésztához valókat a liszt kivételével megolvasztom, közben kevegetem, majd belegyúrom a lisztet. 3 lapot sütök belőle.

A pudingokat külön-külön megfőzöm 2,5 dl tejben. Ha kihűltek, a vaníliás pudingba keverek 1 csomag vaníliás cukrot, a puncsoshoz pedig kevés rumot. Közben a vajat habosra keverem a porcukorral, majd 2 részre osztom. Egyik részt a vaníliás, másik részt a puncsos pudinghoz öntöm, és jól összedolgozom, hogy könnyű krémet kapjak.

Az első lapra puncsos krémet kenek, a másodikra vaníliásat, majd befedem a harmadik lappal, amire olvasztott csokit kenek. Csak másnap, puhulás után szeletelem.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti