Kakaós-vaníliás linzer

Kakaós-vaníliás linzer

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál vágott mogyoró

a lekenéshez:

  • kevés tej

az összeragasztáshoz:

  • 20 dkg baracklekvár

Elkészítés:

A lisztet, a cukrokat, a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a vajat. Összegyúrjuk, ha nem állna össze 1 evőkanál tejfölt adjunk hozzá. (nekem kellett bele).

A tésztát elfelezzük, egyik rész marad világos, a másik részbe tesszük a fahéjat és a kakaóport és jól összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 1 órára piheni.

Hűsölés után a tésztákat 2 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. A tésztákat elfelezzük. A kakaós tészta egyik részét telt formákra szaggatjuk, a másik felét kisebb formával szúrjuk ki. A fehér tésztát is elfelezzük, fele telt, a másik fele lyukas formával lett kiszúrva.

A kakaós tészta tetejét egy kenőtollal tejjel vékonyan lekenjük, és rászórjuk az aprított mogyorót.

A linzereket 180 fokra melegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsikre rakosgatjuk, és 7-8 perc alatt kisütjük. (4 tepsi linzer lett.)

Összeállítjuk a süteményeket: az egyik résznél a világos telt volt alul, rajta baracklekvár, majd a kakaós mogyorós karikával fedtem be. Utána a másik adagnál fordítva, itt meggy lekvár került a két linzer közé. Vaníliás a teteje, amit csokival csurgattam le.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk