Kakaós-túrós boci

Kakaós-túrós boci
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 55 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor (főzős)
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 55 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg Rama margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A túróba tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint. Egy botmixerrel jól összekeverjük (pépesítjük).

A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk (kb. 1/3, 2/3 arányban). Lisztezett, sík felületen a nagyobb tészta darabot tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet.

A kisebb tészta darabot vékonyra (kb. 2-3 mm) kinyújtjuk és három különböző méretű pohárral kiszaggatjuk. A krémtúró tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük a kiszaggatott tészta köröket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Amikor kihűlt, szép, egyforma kockákra felvágjuk.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!