Kakaós-túrós-barackos szelet

Kakaós-túrós-barackos szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 10-12 szelethez:
  • 25 dkg darált zabkeksz
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3-4 evőkanál tej
  • a túróhabhoz:
  • 2 dl édesített növényi tejszín
  • 25 dkg túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál zselatinpor
  • a tetejére:
  • 1 kis őszibarackkonzerv
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 25 dkg darált zabkeksz
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3-4 evőkanál tej
  • 2 dl édesített növényi tejszín
  • 25 dkg túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál zselatinpor
  • 1 kis őszibarackkonzerv
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés:

A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, a porcukrot, a kakaóport és kevés tejet, hogy egybeálló keksztésztát kapjunk. A keksztésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe tesszük, egyenletesen elnyomkodjuk. Hűtőben lehűtjük.

A túróhabhoz a zselatint fél deci forró vízben feloldjuk, a növényi tejszínt kemény habbá verjük. Belekeverjük a túrót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vízben feloldott zselatint. A keksztésztára szedjük, elsimítjuk.

A tetejére a barackokat lecsepegettjük, vékony szeletekre vágjuk. Kirakjuk vele a sütemény tetejét, és hűtőben egy órát dermesztjük. Két deci forró barack lében (amit leöntöttünk a befőttről) feloldjuk a zselatint. Egyenletesen meglocsoljuk vele a barackot, és még fél órát dermesztjük. Forró vízbe mártott éles késsel, kb. 5x6 centis darabokra vágjuk.





Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti