Kakaós puszedli

Kakaós puszedli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj (puha)
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg porcukor (a beleforgatáshoz)
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg finomliszt
  • (a tepsi mérete: 40×30 cm-es)
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg finomliszt

Elkészítés:

A vajat krémesre keverjük a 20 dkg cukorral, a tojásokkal, illetve a sóval. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a vajas masszához keverjük. 1 órára a hűtőbe tesszük.

Golyókat formázunk belőle (pingpong labda méretűeket), megforgatjuk a maradék porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Egy tepsibe egyszerre csak kilenc darabot tegyünk, amiket nem szabad lenyomni.)

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük – az alját nézzük, mert a tetejének kicsit puhának kell lennie. Ha az alja már nem puha, akkor jó.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd zárható dobozba rakjuk – 3-5 nap múlva lesz igazán jó.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!