Kakaós püspökkenyér

Kakaós püspökkenyér

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 70 g kakaó
  • 270 g cukor
  • 7 tojás
  • 150 g dióbél
  • 60 g apróra vágott csokoládé
  • 100 g aranymazsola
  • 100 g aszalt füge
  • 1 zacskó sütőpor

A sütőforma kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

Elkészítés:

A 7 tojást a cukorral robotgéppel habosra verjük – legalább 10 percen keresztül.

A fügét fél centis kockákra vágjuk, a mazsolát megfelezzük, a diót és a csokoládét durvára daraboljuk. A gyümölcsöket fél marék liszttel összekeverjük.

Amikor kemény habbá vertük a tojást, folyamatosan, lassú fokozaton hozzá adagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, és összedolgozzuk. Ezután a gyümölcsöket, a csokit és a diót is hozzákeverjük. Kivajazott őzgerinc- vagy kenyér formába öntjük, előmelegített sütőben 160 fokon, 45 percig sütjük.

Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Neked ajánljuk