Kakaós, puncsos mézes szelet

Kakaós, puncsos mézes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 evőkanál szódabikarbóna
  • 3 dkg kakaópor
  • csipet só
  • a krémhez:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag puncs pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • Tetejére:
  • 20 dkg fehér csoki+
  • 1-2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg étcsoki
  • pár csepp piros ételfesték
  • (a tepsit 20 x 30 cm-es)
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 evőkanál szódabikarbóna
  • 3 dkg kakaópor
  • csipet
  • 9 dl tej
  • 3 csomag puncs pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 20 dkg fehér csoki+
  • 1-2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg étcsoki
  • pár csepp piros ételfesték

Elkészítés:

A tésztához a mézet, vajat és a cukrot összemelegítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A langyos mézes keveréket hozzáöntjük a lisztes keverékhez, összegyúrjuk a tésztát, majd három részre osztjuk, megsütjük a lapokat.

A krémhez a tejet elkeverjük a pudingporral és vaníliás cukorral, majd megfőzzük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a már kihűlt pudinghoz adjuk.A krémet két részre osztjuk.

A három lapot megtöltjük a krémmel. A tetejére fehér csokit olvasztunk, színezzük pár csepp piros ételfestékkel. Olvasztott étcsokival díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!