Kakaós piskóta fehér csokoládés málnás krémmel

Kakaós piskóta fehér csokoládés málnás krémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 db M-es tojás
  • 1 csipet só
  • 16 dkg kristálycukor
  • 18 dkg rizsliszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg fehér csokoládé aprítva
  • a rétegek közé:
  • 15 -20 dkg málna (friss vagy mirelit)
  • a tetejére: 20 dkg étcsokoládé
  • tetszés szerint gyümölcsök
  • 8 db M-es tojás
  • 1 csipet
  • 16 dkg kristálycukor
  • 18 dkg rizsliszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg fehér csokoládé aprítva
  • 20 dkg málna (friss vagy mirelit)
  • 20 dkg étcsokoládé
  • gyümölcsök

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, teszünk bele 2 csipetnyi szódabikarbónát és egy evőkanál kakaóport. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgát habosra keverjük a cukorral. Akkor jó, ha a cukor feloldódik, és a krém kifehéredik. Ezután az átszitált lisztet fokozatosan a tojáskrémbe keverjük.

A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön össze, több adagban a krémhez keverjük.

Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskóta tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül légkeverés) 35 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a lisztet és a tojássárgáját egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és a lisztes keverékkel besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a fehér csokoládét, hogy elolvadjon, majd hagyjuk a főzött krémet teljesen kihűlni.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihált, főzött krémet belekeverjük.

A krém egy részével a lapok közül kettőt megkenünk és málnát szórunk rá. A 3 lapot egymásra helyezzük és a maradék krémmel a tortát körbekenjük. A tetejét olvasztott csokival öntjük le, és gyümölcsökkel rakjuk körbe.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!