Kakaós piskóta fehér csokoládés málnakrémmel

Kakaós piskóta fehér csokoládés málnakrémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 tojásból készült kakaós piskóta
  • a krémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg Alfa mix (GM lisztkeverék)
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg fehér csokoládé aprítva
  • 15 -20 dkg málna (friss vagy mirelit)
  • a rétegek közé és a tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • tetszés szerint gyümölcsök
  • (a tortakarika 18-20 cm átmérőjű)
  • 8 tojásból készült kakaós piskóta
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg Alfa mix (GM lisztkeverék)
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg fehér csokoládé aprítva
  • 15-20 dkg málna (friss vagy mirelit)
  • 20 dkg étcsokoládé
  • gyümölcsök

Elkészítés:

Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágjuk. A krémhez az Alfa mixet, a tojássárgáját egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és a lisztes keverékkel besűrítjük.

A tűzről levéve belekeverjük a fehér csokoládét, hogy elolvadjon. Ezután hagyjuk a főzött krémet teljesen kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a főzött krémet belekeverjük.

A krém egy részével a lapok közül kettőt megkenünk, rájuk málnát szórunk. A 3. lapot egymásra helyezzük és a maradék krémmel a tortát körbekenjük. Tetejét olvasztott csokival leöntöttem, majd gyümölcsökkel körberaktam :)

A párom nem édesszájú, mégis elájult tőle. A neten találtam ezt a receptet, és mivel a fiam, nagy csokoládé rajongó, így elkészítettem neki. Brutálisan finom lett!

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!