Kakaós palacsinta mascarpone krémmel és erdei gyümölcsökkel

Kakaós palacsinta mascarpone krémmel és erdei gyümölcsökkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a palacsintatésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1,5 dl szódavíz
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 3 evőkanál olaj
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • az erdei gyümölcs öntethez:
  • 15 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • a tálaláshoz:
  • erdei gyümölcsök
  • csokoládé
  • 25 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1,5 dl szódavíz
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 3 evőkanál olaj
  • olaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 15 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • erdei gyümölcsök
  • csokoládé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk, majd félretesszük és 30 percig pihentetjük (ezalatt kicsit sűrűsödni fog).

Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon (szép vékony palacsintákat sütünk).

Elkészítjük a krémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot és együtt krémesre keverjük. A gyümölcs szószhoz a gyümölcsöket a cukorral és kevés vízzel egy kisebb lábosban pár perc alatt összefőzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. A mascarpone krémet habzsákba töltjük.

A palacsintákat tetszés szerint hajtogatva megtöltjük a krémmel, és meglocsoljuk az erdei gyümölcs szósszal. Porcukorral megszórva, gyümölcsökkel, olvasztott csokoládéval (vagy csokoládéforgáccsal) és gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!