Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk, majd félretesszük és 30 percig pihentetjük (ezalatt kicsit sűrűsödni fog).
Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon (szép vékony palacsintákat sütünk).
Elkészítjük a krémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot és együtt krémesre keverjük. A gyümölcs szószhoz a gyümölcsöket a cukorral és kevés vízzel egy kisebb lábosban pár perc alatt összefőzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. A mascarpone krémet habzsákba töltjük.
A palacsintákat tetszés szerint hajtogatva megtöltjük a krémmel, és meglocsoljuk az erdei gyümölcs szósszal. Porcukorral megszórva, gyümölcsökkel, olvasztott csokoládéval (vagy csokoládéforgáccsal) és gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
45 perc
,
desszert
,
csokis
,
gyümölcsös
,
palacsinták