Kakaós muffin

Kakaós muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3/4 bögre puha vaj
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 + kétharmad bögre liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • egy negyed kávéskanál só
  • 1 bögre tejföl
  • 3 púpozott evőkanál kakaópor
  • 3/4 bögre puha vaj
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 5/3 bögre liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • egy negyed kávéskanál só
  • 1 bögre tejföl
  • 3 púpozott evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A vajat és a cukrot összekeverjük és addig mixeljük, amíg szép puha, könnyeddé nem válik. Utána hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Ismét megkeverjük.

Egy másik tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a kakaót és a szódabikarbónát meg a sót. Egy kanállal elkeverjük, majd elkezdjük mixelni és hozzáadjuk a tejfölt és az előzőleg összekevert cukros vajat. Szépen összedolgozzuk a benne lévő anyagokat.

A muffin formába papír kapszlikat teszünk, és háromnegyedig megtöltjük őket a tésztával. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 18-22 perc alatt (sütőfüggő) megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti