Kakaós mogyoróvajas tallér – keksz

Kakaós mogyoróvajas tallér – keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • fél bögre vaj
  • háromnegyed
  • bögre mogyoróvaj (lehetőleg olyan, amiben nincsenek darabok)
  • 1 bögre barna cukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 tojás
  • 1 púpos bögre liszt
  • fél bögre kakaópor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • fél bögre vaj
  • háromnegyed bögre mogyoróvaj (lehetőleg olyan, amiben nincsenek darabok)
  • 1 bögre barna cukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 1 púpos bögre liszt
  • fél bögre kakaópor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A vajat, mogyoróvajat, barnacukrot, tejet és a vanília aromát egy tálba tesszük, és elektromos mixerrel elkezdjük összekeverni közepes sebességgel, addig amíg szépen össze nem állnak. Utána beletesszük a tojást és folytatjuk a keverést géppel, amíg a tojás is bele nem olvad a többi hozzávalóba.

Előveszünk egy másik tálat, amibe a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport tesszük és fakanállal összekeverjük. Amikor megvagyunk, átöntjük a mogyorós masszába, lassan adagolva, közben a mixerrel lassú fokozaton összekeverjük. Egy igen masszív állagú masszát kell, hogy kapjunk!

Egy púpos evőkanál segítségével (ha van fagylaltos kanál, az jobb) adagokat merünk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kanállal lelapítjuk őket, és villával keresztirányú mintát nyomunk bele. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc között megsütjük, de vigyázzunk vele mert hamar megéghetnek!

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti