Kakaós mogyorókrémes (Nutellás) palacsinta

Kakaós mogyorókrémes (Nutellás) palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 dl tej
  • kb. 3,5-4 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 nagy méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 40 dkg finomliszt
  • a sütéshez:
  • kevés olaj
  • a töltelékhez:
  • Nutella vagy másmilyen mogyorókrém
  • a díszítéshez:
  • tetszőleges bogyós gyümölcs
  • porcukor
  • 3 dl tej
  • 3,5-4 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 nagy méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkenál cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 40 dkg finomliszt
  • kevés olaj
  • Nutella vagy másmilyen mogyorókrém
  • bogyós gyümölcs
  • porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük (egyenletesebb sötét színt érhetünk el, ha a kakaóport kevés tejben csomómentesre keverjük, így olyan lesz, mint egy sűrű csokiszirup, és így keverjük a palacsintamasszába), majd 20 percig pihenni hagyjuk.

Ha a pihentetés után túl sűrűnek tűnik, kevés szénsavas vízzel hígítunk rajta. A jó palacsintatészta állaga kb. olyan, mint a tejszín.

Olajjal vékonyan kikent felhevített palacsintasütőben kisütjük, úgy ahogy a sima palacsintát is szoktuk.

A kisült palacsintákat megkenjük mogyorókrémmel és tetszőlegesen feltekerjük. Porcukorral megszórva gyümölccsel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Mária küldte be. Köszönjük!