Kakaós mézeskalács

Kakaós mézeskalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 15 dkg margarin
  • 4 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 3 evőkanál natúr kakaópor
  • 18 dkg méz

Elkészítés:

A tejet, a mézet, a margarint és a cukrot egy lábosba mérjük és összemelegítjük. Addig hagyjuk a gázon, amíg a cukor, a margarin és a méz el nem keveredik a folyadékban. Levessük a tűzről, és belekeverjük a sütőporos lisztet, az étkezési keményítőt, a natúr kakaóport és a fűszerkeveréket.

Először fakanállal kevergetjük, aztán mire azzal már nem megy, addigra hűl annyit, hogy lisztezett munkafelületre téve kézzel kicsit átgyúrjuk. Ha szép egynemű a tészta, akkor folpackba tekerjük, és betesszük a hűtőbe kb. két órára, hogy pihenjen, szilárduljon. Addig előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsiket.

A tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatom. Előmelegített sütőbe toljuk, és 8-10 perc alatt (sütőtől is függ!) megsütjük. Nem szabad megvárni, amíg teljesen kemény lesz, érdemes akkor kivenni, amikor még kicsit puhának érezzük, ha alányúlunk egy lapáttal. Miután meghűltek, lehet őket cukormázzal díszíteni, vagy csak így natúrban kínálni.

Nálunk most így maradtak. Egy légmentesen záródó dobozban két kis mandarin társaságában várják az ünnepet. A gyümölcs társaságában tutira finom puhák lesznek!

Neked ajánljuk