Kakaós mascarponés túrós palacsinta

Kakaós mascarponés túrós palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 300 ml tej
  • 20 ml szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • *
  • valamint:
  • 2 evőkanál kakaó por
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • *
  • a töltelékhez:
  • 250 g mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 250 g túró
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 300 ml tej
  • 20 ml szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó por
  • olaj
  • 250 g mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 250 g túró
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük. (Ha kakaós változatot szeretnénk akkor, a tésztájához keverjünk hozzá kakaóport.) Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából). A palacsintákat egyenként kisütjük.

A töltelékhez a krémsajtot elkeverjük a porcukorral. A túrót áttörjük, ha nagyon rögös, hozzáadjuk a krémsajthoz és elkeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat is, és ízlés szerint ízesítsük.

A palacsintákat megtöltjük és ízlés szerint felszeletelve, vagy egészben tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti