Kakaós marlenka palacsinta (cukormentes, teljes kiőrélésű)

Kakaós marlenka palacsinta (cukormentes, teljes kiőrélésű)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 25 dkg teljes kiőrlésű vagy búzaliszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál méz helyettesítő
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál édesítő
  • 3,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • *
  • a kisütéséhez:
  • pici étolaj
  • *
  • a krémhez:
  • 18 dkg cukrozatlan sűrített tej (ha folyékony, akkor elég 10 dkg)
  • 3 dkg cukormentes vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál méz helyettesítő
  • 12 dkg vaj
  • édesítő
  • a tetejére:
  • kakaópor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg teljes kiőrlésű vagy búzaliszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál méz helyettesítő
  • 1 csipet
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál édesítő
  • 3,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • pici étolaj
  • *
  • 18 dkg cukrozatlan sűrített tej (ha folyékony, akkor elég 10 dkg)
  • 3 dkg cukormentes vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál méz helyettesítő
  • 12 dkg vaj
  • édesítő
  • kakaópor

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóiból a szokásos módon palacsintát készítünk.

A sűrített tejet vízgőz felett felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pudinggal kikevert tejet. Amikor teljesen besűrűsödött, félretesszük hűlni, közben sűrűn megkeverjük. A vajat kihabosítjuk. Robotgéppel krémesre verjük a pudingos masszát, majd dolgozzuk bele a vajba.

A palacsintákat megkenjük a krémmel, feltekerjük és a tetejét meghintjük kakaóporra.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti