Kakaós-krémes piskóta

Kakaós-krémes piskóta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 12 db tojás
  • 2 dkg kakaó
  • 24 dkg cukor
  • 22 dkg liszt
  • 2 dkg szódabikarbóna

A krémhez:

  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Lapos tepsiben 12 tojásból hagyományos kakaós piskótát készítek. Amikor kisült, konyharuhára borítom.

A krémhez 4 dl tejet 10 dkg liszttel és a vaníliás cukorral tűz fölött besűrítek. Míg hűl, 15 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverek, majd az előzőleg lefőzött tejes péphez adom, és a kettőt együtt is jól kikeverem.

A kihűlt tésztára a habosra kikevert krém felét rákenem, majd a krém másik felébe belekeverem a kakaót, és rákenem a világos krém tetejére.

Ha ez meg van, akkor a krémmel töltött tésztát a hosszabbik oldalán félbehajtom.

Lehűtöm, és szeletelem. A tetejét ízlés szerint porcukorral megszórom.

Neked ajánljuk