Kakaós krémes

Kakaós krémes
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 6 evőkanál víz
  • fél dl étolaj
  • a krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 tojásfehérje
  • ízlés szerinti kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • a tetejére:
  • kakaópor
  • (a tepsi mérete 25 x 30 cm-es)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 6 evőkanál víz
  • fél dl étolaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 db tojásfehérje
  • kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • kakaópor

Elkészítés:

A tésztához habosra keverjük a 4 tojássárgáját, az egész tojással, a porcukorral és a vízzel.

Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajat és a sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített (légkeverésnél 180 fok) előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez habosra keverünk 5 tojásfehérjét. A vaníliás pudingport a tejben felfőzzük, és még forrón beletesszük a tojásfehérje habot, majd a kihűlt tésztára öntjük az egészet. Visszatesszük a sütőbe és további 3 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti