Kakaós-kókuszos kevert

Kakaós-kókuszos kevert
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott langyos vaj
  • 250 ml tej
  • 12 g sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • a töltelékhez:
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • ízlés szerint rum
  • 3 evőkanál cukor
  • a szóráshoz:
  • kókuszreszelék
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott langyos vaj
  • 250 ml tej
  • 12 g sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • rum
  • 3 evőkanál cukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

Először a szokásos módon megfőzzük a pudingot, majd amikor lehúztuk a tűzről, belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót, és kihűtjük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet. Közepes méretű (20×30 cm-es tepsi) sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. (tűpróba!)

Amint kivesszük a sütőből, megszórjuk kókuszreszelékkel.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra