Kakaós-kókuszos darázsfészek

Kakaós-kókuszos darázsfészek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 4 dkg cukor
  • csipet só
  • a kenéshez:
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg cukor
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg cukor
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • ízlés szerint kókuszreszelék
  • a locsoláshoz:
  • 2 dl tej
  • vanília aroma
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 4 dkg cukor
  • csipet
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg cukor
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • kókuszreszelék
  • 2 dl tej
  • vanília aroma

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a margarint és egy csipet sót. Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk megkelni (kb. 30 perc). Ha nagyon ragacsos a tészta, lehet hozzátenni még lisztet.

Ha megkelt, vékony téglalapra nyújtjuk ki, majd megkenjük a cukros olvasztott vajjal, és hosszában képzeletben elharmadoljuk, és a két szélét a közepére hajtjuk.
Ezután újra kinyújtjuk, újra lekenjük, újra összehajtjuk, majd megint vékony téglalappá nyújtjuk.

A Töltelékhez a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport és cukrot. Ezt az egyveleget egyenletesen elkenjük a tésztán, majd ízlés szerint kókuszreszeléket szórunk rá. Feltekerjük a tésztát, majd kb. 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belöle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk szorosan egymáshoz.

Letakarva hagyjuk még pihenni fél órát, közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és közben a locsoláshoz elkeverjük a tejben a vaníliát.

Mielőtt betolnánk a tepsit a sütőbe, meglocsoljuk a tésztánkat a vaníliás tejjel. Betoljuk a sütőbe, majd kb. 15 perc elteltével ismét alaposan meglocsoljuk. És ezt a műveletet még egyszer megtesszük.

Amikor aranybarnára sült a teteje a csigáinknak, akkor készült el a sütemény.

Megjegyzés:

A receptet Brigusz küldte be. Köszönjük!