Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojássárga
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • A mázhoz:
  • 2 ek. cukor
  • 2 dkg kakaó
  • 2 dkg vaj
  • 4 tojássárga
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 ek. cukor
  • 2 dkg kakaó
  • 2 dkg vaj

Kakaós kocka

Elkészítési idő
4,0 20 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral, a sütőporral meg a puha vajjal habosra keverem, majd apránként hozzáadom a kakaót, a tejet, végül beleszitálom a lisztet. Alaposan kikeverem, és kikent, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe töltöm. Forró sütőben tűpróbáig sütöm.

Simára keverem a cukrot a tojásfehérjékkel, és gőzön, habverővel kevergetve sűrűre, főzöm.

A tészta tetejére simítom, és a sütőbe visszatolva a tepsit, nagyon kis lángon rászárítom az édes habot. A tepsiben hagyom kihűlni, majd az egészet bevonom csokoládémázzal, amelyhez a cukrot a kakaóval meg egy kevés vízzel simára keverem, tovább kevergetve sűrűre főzöm, majd a tűzről levéve, beledobom a vajat. Addig kevergetem, amíg a vaj el nem olvadt, majd a tésztára öntöm.

Szellős helyen állni hagyom, amíg a tésztára a máz rá nem szárad, majd kis kockákra vágva tálalom.