Kakaós kifli

Kakaós kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • fél kávéskanál só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál olvasztott margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg liszt
  • fél kávéskanál
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál olvasztott margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást. Az olvasztott margarint fokozatosan adagolva rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Közben egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A töltelékhez a cukrokat kikeverjük a kakaóporral. A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra és kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk. Lekenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a kakaós töltelékkel.

Egy éles késsel hosszú háromszögekre vágjuk, amiket egyenként feltekerünk.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!