Kakaós kevert süti

Kakaós kevert süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 200 g liszt
  • 200 g cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál olaj
  • egy csipetnyi só
  • 100 ml tej
  • 5 db tojás
  • 200 g liszt
  • 200 g cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál olaj
  • csipetnyi
  • 100 ml tej

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral (jobb, ha porcukrot használunk mert hamarabb elolvad). A tojásfehérjékből kemény habot verünk, kevés citromlevet (vagy pár csepp ecetet, vagy egy csipetnyi sót) adjunk hozzá, hogy keményebb legyen a hab. A kikavart tojássárgáját összekeverjük az olajjal és a liszttel (apránként keverjük bele, hogy ne legyen görcsös a tészta), majd hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejet. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részbe vaníliás cukrot, a másikba kakaót keverünk.

Egy tepsit, vagy sütőformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a vaníliás tésztát, majd a kakaósat és egy villával kissé összekeverjük a két részt. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Ezt a tésztát készíthetjük csak kakaósra is, vaníliás rész nélkül ebben az esetben tegyünk a tésztába 3-4 evőkanál kakaót. Ha csak vaníliás ízre vágyunk, tegyünk bele több vaníliás cukrot.

Dúsíthatjuk darabolt dióval, csokoládéval, mazsolával, szárított gyümölccsel, a tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy kókuszreszelékkel.

Könnyen elkészíthető süti, megéri kipróbálni!

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!