Kakaós kelt kuglóf

Kakaós kelt kuglóf
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 600 g liszt
  • 120 ml tejszín
  • 100-120 ml víz
  • 2 tojás
  • 80 g olvasztott vaj
  • 30 g friss élesztő
  • 80 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 15 g kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • a forma előkészítéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • (a kuglófforma 22 cm-es)
  • 600 g liszt
  • 120 ml tejszín
  • 100-120 ml víz
  • 2 db tojás
  • 80 g olvasztott vaj
  • 30 g friss élesztő
  • 80 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 15 g kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • vaj
  • liszt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát gyúrunk. Elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaóport. Kelesztő tálba tesszük és egy órán át kelesztjük.

Közben előkészítjük a formát, vékonyan kivajazzuk, kilisztezzük. A megkelt tésztákat enyhén lisztezett nyújtótáblán téglalap alakúra nyújtjuk. Egymásra tesszük a két lapot, és feltekerjük, mit a bejglit. 10 percet pihentetjük, majd újra kinyújtjuk és ismét felcsavarjuk

A kuglófformába tesszük és abban további egy órán át kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!