Kakaós keksz

Kakaós keksz

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor

A krémhez:

  • 7 dkg vaj
  • 5 ek. tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk. vanília-kivonat

Elkészítés:

A krémhez a vajat alaposan elkeverem, cukorral, vanília-kivonattal és habosan a tejszínt hozzáadom.A krémet hűtőbe rakom.

A lisztet, kakóporral, porcukorral, szódabikarbónával, sütőporral és sóval keverem, majd a vajat és a tojást is hozzáadom, összegyúrom.Aztán a tésztát kinyújtom vékonyra és pogácsaszaggatóval szaggatom és mintát nyomok a tetejükre.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket és 7-8 percig sütöm, 160 fokon.

A krémet habzsákba töltöm és a kekszek egyik felére nyomom, majd befedem a párjával.

Neked ajánljuk